Тасос

Фотописи 07.04.2014

Тасос е най-близкият до България гръцки остров. След като отвориха новия път през прохода Маказа, разстоянието до него се стопи още повече.

Thasos

Както се полага за началото на април, курортите на острова са превърнати в строителни площадки и престоят в тях не е особено приятен. Това се отнася с пълна сила за градчето Лименария, което се намира от южната страна.

Thasos

Трябваше да обиколя острова, за да разбера, че само югоизточната част има атрактивен, в релефно отношение, вид. Така, почти случайно, се натъкнах на плаж с името Райския плаж, срещу който се издига остров Kinyra.

Thasos

На зазоряване небето придоби лек цвят, който не трая дълго.

Thasos

Така, в обикаляне, се добрах до скала, наподобяваща нещо като орлов нокът или крило.

Thasos

От север се разкрива формата на този остров.

Thasos

В тази част високи планински склонове се спускат стръмно в брега.

Thasos

На юг Тасос е осеян с множество красиви заливи. Плажовете, за разлика от нашите, са сравнително тесни и каменисти. Финият златен пясък липсва.

Thasos

За сметка на пясъка, не липсват скали. Гьола (Giola), както се нарича тази, е нещо като отделна екосистема, където живеят рибки и други морски същества.

Thasos

Това беше всичко което ме впечатли в Тасос, за този кратък и не особено продуктивен престой.

Thasos
Всички снимки
Ключови думи

автопортрет Гърция Егейско море заран здрач изгрев Лименария морски пейзаж нощен пейзаж остров остров Тасос Средиземноморие сумрак чужбина

Коментари