Семково

Фотописи 13.07.2010

Обиколил съм почти цяла Рила по периферията, но в Семково не бях ходил. Каква по-добра възможност да потегля натам.

semkovo

Планинския курорт e със занемарени бунгала, лоши пътища, поизсечена гора... не хваща окото. Отидох да видя хижата, до която има малко езерце.

Semkovo

В езерцето енергично плува банда любопитни патоци. Свикнали са с човешко присъствие и решиха, че им нося нещо да за хапване.

Semkovo

Случих на променливо време, с всичко по малко - дъжд, дъга, красиви облаци, мъгла.

Semkovo

От Семково близките дестинации са до езерата Скалишки, Сухото и Вапско. Аз тръгнах към Вапското. Половината маршрут минава по черен път, който свършва до кантон Вапа - разрушени постройки намиращи се в подножието на високите рилски върхове. От там започва планинска пътека и мокренето в треви и храсталаците беше неизбежно. Вятърът напомняше за себе си с мощни пориви, през десет крачки се чудих струва ли си да се качвам в това намръщено време, не е ли по-добре да се върна. Потънал в подобни размисли взех, че стигнах езерата, спотаени под тежките облаци.

Vapski ezera

От малкото езеро се разклоняват канали и е по-красиво от голямото.

Vapski ezera

Не пропуснах и резервата за Танцуващи мечки до Белица. Те са близо трийсе и са разположени в огромен лабиринт, с множество електрически врати и мостчета, откъдето могат да преминават в различните сектори. Пътеките за туристите обикалят парка от всички възможни страни, а за кафявите домакини са измислени всякакви удобства. Видимо се чувстват по-добре тук, отколкото при предишните си стопани - циганите. Повечето мечки са със скъсани ноздри и отрязани езици.

Bear
Всички снимки GPS маршрут
Ключови думи

GPS България езеро залез здрач летен пейзаж мечки планина Рила село Белица Семково

Коментари

Браво,зареди ме!Тея езера ми се въртят от много време в главата,трябва да спретна фотобивака наоколо.
Като гледам станал си и уайлдър,направо да взимаме по една бяла 500 милиметрова ракета и да щракаме по пущинаците.

много е хубаво, който има на4ин да отиде.

Бих ти препоръчала, след като си стигнал до Голямото Вапско езеро, да се изкачиш и на връх Вапа. От там ти се открива страхотна гледка към езерото(полегнало направо в краката ти) и към средна Рила - Мусала, язовир Бели Искър. Лично за мен, колкото и занемарен да е района около Семково, определено има какво да ти предложи. Силно се надявам да имам възможност още веднъж да посетя тази част от Рила :))