Странджа

Фотописи 26.07.2004

Тук, в югоизточна България също си имаме планина, която не се отличава с високи върхове, а с гъсти гори и уникални местности.

Пътуваме по скритите в гората криволичещи пътища, необезпокоявани от други автомобили. Минаваме през малки селца, където дори смесения магазин и местната кръчма не работят от години.

В село Младежко, свинете се разхождат свободно по централната улица.

mladezhko

Пред кметството се намира чешма.

mladezhko

Зад чешмата е кметството.

evrenozovo

Странна забележителност от типа на мелнишките пирамиди.

evrenozovo

Да пребъде навеки българо-съв. дружба. Дори и в тези отдалечени кътчета на родината.

strandzha

Стандартна странджанска кравеферма.

Кафе - Тих-Кът

Орлинци

В бургаско, на „Принцесите" (филия хляб намазана с кайма и припечена на скара) викаме „Странджанки". Не знам защо се наричат така, но безспорно нашите странджанки са много по-вкусни от софийските принцеси.

Всички снимки
Ключови думи

България Странджа

Коментари

Гледам фотографисал си "Малкия слон от Странджа планина" (справка: Господин за един ден) :)

Туй му се вика "странджанския слон" :)

Има едно филмче, Бургас на Таралежков се казва, правил го е Митьо Дебелия от бившия ми гимназиален клас. Там точно с това започва - Бургас е града, в който на принцесите викат странджанки, на закуските със сирене - софиянки, на дебелите вълнени чорапи - шушони и се възкликва с "въй!".

М/у другото сега пия Бургаско в Q-Pack. Не е никак зле!

Въйййй....събрали са се бургазлии тука..и на мем много ми липсва...макар и да не съм баш от там ;) Като казахте за странджанките....още помня как ми се наложи да описвам технологията по която се прави за да ме разберат в Пловдив какво ми се яде ;))

Странджанки форевър!!!
Няма другаде такова място като наше си родно място-Бургас Бургас Бур'газ!!!
А за "Бургас на Таралежков" само адмирации...

Да направиш снимки от нищото ,това е въпрос на вътрешно усещане ей така да уловиш момента точно тук и сега,и аз така правя и някой ден ще ги видите.......

Боко,... и още ... на кръгче с колело се казва алонче, на приятел- аверче, на врабчета- келета, а има едни дървета край "Тройката", които имат едни малки кафеви плодове, на тях им казват в Бургас джиджифки :))) и т. н.