Язовир Порой

Фотописи 28.10.2005

И аз като рибарите обичам да обикалям язовири, но не с въдица в ръка, а с фотоапарат. За разлика от тях съм абсолютен аматьор и вместо рано сутрин, потеглям в най-неудачното време на деня, когато слънцето е високо в небето и всичко под него изглежда плоско и скучно. Няма я онази живописна утринна светлина с издигаща се от водите мъгла и прелитащи птици...

Poroi dam

Все повече се убеждавам, че един язовир изисква сериозно отношение. Не е достатъчно да се снима от най-близката точка покрай шосето. Колегите рибари са осеяли околностите им с черни пътища, дори когато е забранен достъпа до тях, били те за питейна вода, развъдници или електроцентрали. След набелязване на подходящи места за снимане, час-два преди изгрев и залез могат да се запечатат незабравими моменти. Бивакуването също е добра идея.

Без връзка с тези размишления, разтворих картата и маркирах най-близкия язовир - Порой, близо до Каблешково, на около 20 минути път от Бургас.

Poroi dam

Малък язовир, леснодостъпен, омърлян с празни бутилки и боклуци от рибарите, както всички останали язовири. Покрай пътя има магазинче, в което продават раци.

Poroi dam
Ключови думи

България язовир Порой

Коментари

Еех, на Топчийско какъв запой сме правили в една хижа... Сигурно следите още седят.

А мисля, че е време да опишеш КАК ТОЧНО И КОНКРЕТНО решаваш семейната страна на нещата. Като ти гледа снимките човек остава с впечатлението, че прекарваш по 5 дни в седмицата извън къщи, в търсене на местенца за снимане. Не е много ясно как това се вписва в семейната идилия :)

Още толстолоб има ли в тоя язовир или с тармаците ги обраха?