С Фокус на път - Предбалкана и Средна гора

Фотописи 06.07.2011

Началото на юли е сезона на лавандулата, а както знаем, тя се отглежда най-вече в предбалкана. Без идея къде точно са тези полета, къде ще нощувам и какво ще снимам по изгрев, взех новия Фокус и отпраших в неизвестното.

Lavender

Лилави поля се ширят докъдето стига поглед. В далечината слънчевите лъчи се борят с опърничавия характер на Централен Балкан.

Lavender

Дочух свирукане. Пазачът на полето взе да се пени, че съм в частен имот и нямам разрешение да снимам. Беше излишно да губя ценно време в спорове. Престорих се, че си тръгвам и с бърза крачака се отдалечих към другия край на полето.

Lavender

От години не бях минавал през възрожденските градчета в Средна Гора, като Копривщица.

Koprivshtitsa

Колоритна църква или по-скоро манастир в центъра на Панагюрище.

Panagyrishte

Хисаря, с известната порта "Камилите".

Hisarya
Всички снимки
Ключови думи

България залез заран здрач Копривщица лавандула летен пейзаж Панагюрище поле Резово Средна Гора Стара Планина тест драйв Форд Фокус Хисаря

Коментари

Продължавай на Юг към светилищата на мистичния Орфей :)

Благодаря за споделеният хумор и разходка. И тайно се надявам, че си заснел светлинните лъчи пронизващи измежду билата на Балкана и БЕЗ Форда .......

Евгени, Светлината очевидно те обича и е много щедра към тебе :)

Честито возило и честит рожден ден....да си жив и здрав и все така да ни радваш с фотописите си.
И на мен така ми се хуква неопределено, без посока с много време и фотоапарат така, но....не можееее :-)

Сърбят ме ръцете да се въззема на тази одушевена възторжена от България вълна на пътечественика и да инкрустирам още някой щрих към този поток от светлина. Тврде малко е да му стиснем ръка с топло БЛАГОДАРИМ, че има очи и сърце, отворени за тази красота и за това, че ни я подава с толкова любов!
Аз щях да му покажа табелата за Стартосел и едва след това към не толкова мистичния, колкото към уж митичния тракиец- душеведец. Да си спори който си иска за него - той е бил, е и ще си бъде тракиец . Та, нали тая древна Тракия е била ширната по цялото Беломорие до някъде из просторие на Мала Азия! Е, хайде, хайде да не го избия на опък национализъм!
На добър път пътешественико-фотограф и поет!

А какъв е този Фокус, че толкова много наблягаш на него? 10-дневен тест-драйв от мото-пфое?