Циганета

Фотописи 16.07.2005

Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Циганета
Ключови думи

Бургас България репортаж хора цигани

Коментари

син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе..даге :)

Много си я бива тая снимка (седмата от горе надолу), на която ясно се вижда надписът "Само за битови отпадъци". Какво да се направи като имаме толкова много от тях, че кофите не стигат...

Това (което се вижда на снимките, а и което са написали останалите) е безкрайно тъжно! Аз съм българка и въпреки това не мразя циганите. Много хора се оплакват, че "малцинствените" групи в България ги притесняват и стават все по-нагли. Съгласна съм, че трябва да се направи нещо по въпроса, но крайните мерки не решават проблема, а докарват нови проблеми. А решението става с пари и то с много пари! Мисля си, че ако не допускаме политиците (българи) да крадат толкова от държавата ще имаме достатъчно средства да се справим с "ромския проблем". И не забравяйте, че това, което правим в нашата държава, с нашите граждани го вижда целия свят. Не вярвам някой да се гордее когато го наричат фашист или варварин. Зная само, че никой не си избира какъв да се роди - циганин, турчин, китаец, беден или недъгав.

Нямам нищо против циганите :(

Всяко циганче на сапунче !

Това не са първо на първо цигани. Вземете малко прочетете разликата между циганин и купанарин, прочетете и тогава говорете не са ли хора като нас. Независимо какъв е човек, все пак и той си има правата и свободата !

каку каза нофолоу" сяко сиганчи сапунчи" после ще направим и серия шампоани!

МРАЗЯ ТЕЗИ ГАДНИ МАНГАЛИ!!!!!
НЕКА ДА ИЗМРЪТ ВСИЧКИ!!!!!

Zavedete Dogan, Stanishev i zar Parvanov na myasto da vidyat hasanchetata.

Господин Динев е искал да покаже и "лошата страна на живота". Да, природата е велика и съвършена, но ние хората не. В Природата има хармония и синхрон. Всичко е подчинено на съвършена логика и закономерност. Когато човекът се намеси грубо, неразумно и неуважително, всичко се обърква. Но в живота хубавото и грозното, доброто и злото съществуват, не можем да си затваряме очите. Този свят е единство от противоположности. Ние, хората нарушаваме равновесието със своята нетолерантност, злоба, алчност и лошотия и везните натежават в полза на злото.

В България отдавна няма държавност и визия за бъдещето на страната и нацията. Хората оскотяха и загубиха човешката си ценностна система, престанаха да са състрадателни и добри. Покрай/в кофите за боклук има и много българи -- деца и възрастни. Това са наши деца, наши баби и дядовци, наши сънародници. Жалко и много тъжно е това. Страшно е, че сме го допуснали като общество. Страшно е, че мълчаливо позволяваме на шайка псевдоелитни политици да съпипват всичко, до което се докоснат. Циганите са това, което ние сме им позволили да бъдат. Те смятат, че могат да лежат на нашия гръб и да получават на готово. Който и циганин да попитате той смята, че щом е неграмотен и беден, значи другите са длъжни да му помагат, държавата е длъжна да го обгрижва. Някой трябва да ги накара да работят това, което могат и без да са образовани. Така и хлябът ще им е по-вкусен и ще се научат да ценят чуждия труд. След това задължително трябва да се ограмотят и да ги научим на елементарни човешки обноски и хигиенни навици. Да ги научим, че щом искат да са равни (а това е право на всяко човешко същество) трябва да изпълняват задълженията си към обществото -- да работят и да плащат данъци, да си плащат сметките, да раждат толкова деца, за колкото могат да се грижат адекватно и т. н. Всеки има права, но и задължения. Правилата и Закона са задължителни за всички. Щом аз работя и си плащам сметките искам и циганите да го правят. Но те са мързеливи, крадливи, безотговорни хитреци и от там идват всичките им беди. Но пак твърдя, че ние сме им позволили да бъдат такива. Алчни и безцеремонни хора купуват гласовете им и ни управляват. Що за народ сме щом го допускаме? Имаме ли уважение към самите себе си? До кога ще сме роби, а не свободни граждани?

Иначе никой няма право да прави никого на сапун. Това е чудовищно и страшно. Ами ако някой реши, че не харесва българи и трябва да ни направи на сапун?!

Някой от нас знае ли какъв е? 500 г. е много време. Който не е минал от тук той не ни е гласил. Само защото някой се е родил в семейство, в което се говори на друг език освен български не означава, че той е различен от другите. Трябва да се уважаваме! късмет желая на всички!

Аз съм една от тези малценства, причината за тази тяхна постъпка в снимките е много ясна отношението, поведението и уважението на нашите съграждани "Българи" -- крадци, които маскират всичко като обвиняват само циганите. Уважаема Г-жа Юлия Гоцева, вие не може да поставяте всички цигани в една торба има си хора, които наистина са постигнали места чрез законни пътища, живели са и живеят по честен начин за разлика от ваште уж умно речените "крадци--българи". Не забравяйте, не сте центъра на света, хора сте, имате две очи, които виждат, както и ние и една глава на раменете си, хора сме, а не извънземни. Ще дойде ден когато ще ви се докаже, че те също могат да бъдат като вас само да им се даде възможност.

Тези хора не искат да бъдат като нас. Да стават всяка сутрин рано и да ходят на работа или на училище и за да им дадат пари от банката трябва да имат постоянен адрес и документи за самоличност. Те предпочитат да са свободни и това е цената на свободата. На тях не им трябват началници, учители, ръководители, регулировчици и всякакви такива неща от които да бъдат зависими. СВОБОДА, НЕЗАВИСИМОСТ и БЕЗОТГОВОРНОСТ -- всеки ги обича но не всеки е готов да плати. Държавните ни ръководители също ги обичат, само че за това плащаме ние. В последно време гледам че циганите за да получават помощи -- полагат обществено полезен труд. Метат ни боклуците, с които ние уж по цивилизованите оплескваме околния пеизаж -- Евгени сигурно е виждал красиви места с боклуци, а циганите липсват. Рядко ще видите хора да си събират боклуците и да оставят след себе си мястото така както са го намерили.

Не разбирам. На снимката виждам гладни, боси и мърляви деца. Имат нужда от помощ. Това са само деца с ограбено детство... много е тъжно.

Всеки един циганин трябва да бъде убит по жесток и мъчителен начин !!!!

Аз обичам циганите дори бъркам и влизам в контейнерите това е прекрасен живот