Нос Емине

Фотописи 26.05.2005

Скоро обмислям смяна на Sony-то с някой по-съвременен и сериозен фотоапарат. Canon 350d е най-вероятния кандидат, за който съм готов да се похарча в името на фотоманията, която ме е обзела. Идеална комбинация с него би бил и един джип, с който да кръстосвам недостъпните за простосмъртния автомобил местности.

emona

Нос Емине е добър пример за това. От една страна е нужна добра камера за да обхванеш колкото се може повече повече от необятната му красотата, а от друга - нещо по различно от Форд Ескорт, за да се добереш до там без усложнения. А колкото до стойността на снимките, това най-вече зависи от фотографа.

Северната страна на нос Емине

Това е гледката от самия ръб на носа. Почти нищо общо няма с истинската гледка, но до тук стигат възможностите ми.

Гледка от ръба на нос Емине

Църквата

Църква

Изглежда църквата е била изгорена и отскоро е реставрирана. Засега само отвън.

Църква

Моят любим плаж Иракли. Скоро го очаква съдбата на другите плажове по черноморието, като Буджака например - разпродаден и застроен с разни кичави хотели, чак до самите скали.

Иракли
Всички снимки
Ключови думи

България Емине Иракли крайбрежие море нос Емине село Емона снимки църква южно черноморие

Коментари

Едно 350Д имам за тестове в офиса за последните няколко седмици и го счупихме от проби... С "китовия" обектив има някакви странни проблеми - при бленда над 8 (11 и нагоре) и варио рязко намалява разделителната способност. Мерим си с мира наше производство и смятам, че не е по-неточна (даже е по-точна) от тестовете на ДПРевю... Иначе автофокуса му е доста бърз, а и тих.

Да кажа, че ще трябва и по-блага карта, че като снимаш в raw + jpg (пък и в обикновен jpg в серия) има забавяния. За нещастие почти не се намира Сандиск Екстрем3 в БГ, а на Лексар още не са почнали да внасят Треймановци... Затова се задоволих с 1ГБ ЕлитПро на Кингстън...

Ако имаш няколко хиляди лева за тялото + свесен варио обектив (някой по-светъл) + свесен макро... Да ти е честит :)

А иначе за Германката - там ми беше миденото кръщение! С баща ми вадихме миди (добре де, той вади, а аз плавах с касетката и дюшека отгоре и вардих) и после що нещо изядох на тенекия... не е истина...