Орлово око

Фотописи 14.07.2010

Орлово око е всеизвестната площадка на връх Св. Илия, край село Ягодина. Построена само преди година, тя се превърна в топ туристическа дестинация. След консултация за пътя с местните, се качих с личното МПС. Трасето е тежка категория офроуд. Тръгва от края на селото, в посока Триград, после извива към билото.

eagle eye

Докато в източна България се лееха дъждове, тук времето беше прекрасно. Знаех, че втора възможност за подобна светлина и облачност може да не случа, затова снимах на където ми падне - селото, площадката, планината..., с дългия обектов, с широкия. Десетина минути преди слънцето да се скрие зад хоризонта, бях в края на рампата. Красиви облаци, огрени в оранжево, бяха над самия връх, в посока към залеза.

Всички снимки
Ключови думи

България залез здрач летен пейзаж планина Родопи село Ягодина

Коментари

Относно филтрите, не мисля че трябва да се отказваме от всички удобства на цивилизацията. Това е просто друг начин на изразяване.

Силно адмирирам раздела How to ... , а като решиш да направиш един излет с ученици , аз съм между първите записани. Купил съм си и палатка вече :)

Много красиво изглежда // направо е приказно ... :)

Не съм съгласен за трасето, тъй като и нощем може да се мине дори с малка лека кола.

Търпение, просто търпение и мисъл както при снимането. :)

Красота, да уловиш такава красота е направо божествено.

Наистина е божествено.

Гледам началната снимка и се възхищавам.

В момента изчетох за "Орлово око" къде се намира, площадката над скалите, разгледах снимки от Ягодинската пещера ... изумително красиво.