Из Централен Балкан

Фотописи 11.07.2005

По случай придобиването на огледално-рефлексен цифров фотоапарат Canon EOS Digital Rebel XT 350D, се изстрелях директно към Тетевенския балкан, за да пощракам на воля. За овладяването на подобен тип техника не е достатъчно умението придобито от снимане с компактен апарат, нужно е доста щракане докато се изгради навик за боравене с настройките и тяхното приложение в диапазона на творческата свобода.

Horses

Към Рибарица.

Balkan

Пътят внезапно свършва в гората.

Balkan

На гости при бай Марин и други уникални надписи и табели.

Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan

Свечерява се.

Balkan

В балкана.

Balkan
Balkan
Balkan

Сред облаците към връх Ботев.

Balkan
Balkan
Balkan
Balkan

Самият връх, до който не успях да се добера, заради умората и объркания маршрут. Благодарение на това се отървах от проливен дъжд и гръмотевици, а бях без екипировка, без вода и по сандали.

Balkan

На Шипка.

Balkan

На Бузлуджа.

Balkan

Идеалната двойка.

Balkan

Така изглежда Бузлуджа сега, занемарена и разграбена.

Balkan

Банда мародери все още кръстосват за плячка.

Balkan

А входа се е превърнал в обор.

Balkan
Всички снимки
Ключови думи

Бузлуджа България летен пейзаж планина Рибарица Стара Планина Централен Балкан Шипка

Коментари

Супер е на буздуджа. Аз бях ходил на екскурзия там (от Бургас съм). Жалко, че не си взех фотото има много какво да се снима. Макар, че фотото ми не е толкова добро.

Браво, добри са снимките! До сега не съм виждал лошо нещо от тебе де ...

Прекрасна машина... сега се замисли и за обектив... :о)

Поздрави Гена...

Фотосесията ми напомня на тези на Арт. Лебедев ;) А между другото, снимки 6,8 и 9 са от кв. Острец на гр. Априлци, където прекарвам поне няколко дни всяко лято :)

Снимка 7 също е от кв.Острец, на бившето русенско оздравително училище. Откакто се помня също прекарвам там колкото е възможно повече през лятото. Най-красивото кътче в България. И не само...

Бузлуджа навремето е било хубаво явно, като гледам сегашните останки. Понеже аз сам малак (на 18) и не съм го виждал това нещо в перфектната му форма, но наскоро бях там и не ми е ясно защо такав паметник трябва да се унищожава. Това си е ценност макар и от соц. времето.

Защо е трябвало да се унищожава нещо толкова величествено? Защото е символ на комунизма? Но разрушавайки символа, променяме ли историческата действителност? Този паметник си остава част от нашата история-от миналата, но и от днешната! И е по-важно да се замислим какво символизира днес...

"Тук":http://geocities.com/lim_medium/Kartinki/Snimki/buzludja.htm може да намерите снимки на Бузлуджа докато е била здрава.

Според мен Това изоставяне на Паметник Бузлуджа е напълно Лекомислено и дори Глупаво, защото ако се отделяха дори малко средства за тази цел (Малко охрана както при доста други "безполезни" и запустели сгради), може би, би спряла Бруталната ГАВРА с този паметник на борбата на българия и можеби в момента нямаше да ни е срам да погледнем какво представлява Бузлуджа отблизо!

Много жалко, че паметникът е в това състояние. Наистина, ако се отделяха малко средства, например за охрана, която да пази паметника от полуидиоти, като тези на снимката, Бузлуджа нямаше да изглежда по-този начин...

buzloga prili4a na nqkoq razgrabena kaja.......ujas...........

Бузлуджа прилича на сборен пункт за простаци. Как може да разрушат такъв монумент? Било от социалистическо време и какво от това, но не трябва да се упостушява и разграбва. Според мен, не трябва да става по лошо от това, а тази тъпа даржава да го упраи!