Преди и сега

Фотописи 24.01.2008

Преди има-няма 3 години, на Атанасовското езеро, до изхода за Варна, изградиха парк - с бели пътечки от чакъл, пейки, интересни къщички на един крак и две беседки.

burgas

Недалновидно решение, като се има предвид че терена се намира до мръсния канал, където се изхвърлят мръсните води на целия град и се развъждат бургаските комари. Всичко е обрасло с тръстика, и ако парка не се поддържа, растителността ще го превземе още на следващата година.

burgas

Като отчетем факта, че новия парк е идеално свърталище за всякакви отрепки...

burgas

и като прибавим горните фактори, излиза че са хвърлени пари на вятъра.

burgas

Такава е тъжната истина.

burgas
Всички снимки
Ключови думи

Атанасовско езеро Бургас България градски пейзаж езеро идиотщини репортаж

Коментари

потресаващо! няма значение, че паркчето е по-отдалечено, невероятна селяния е това.

Тук коментарите са излишни.

Спомням си един случай - кандидат за средства от еврофондовете взима пари (сумичка достатъчна за 5-6 апартамента) за да прокара "еко" пътека в Рила.

Оказва се, че пътеката била дълга 200м. Сумата била изразходвана за нейното почистване и маркирането и с бели камъчета... + добавяне на няколко дървени пейки - на цената на един средно голям балкон :о)

Останалите средства са изразходвани за нейното поддържане... :о)

ей, простаци колкото щеш, но пък от друга страна всяко нещо си иска грижи, а очевидно е неподдържано

Аз съм бургазлия и за първи път чух, че Атанасовското езеро е във Варна! Ами вземете и Нефтохим, а и също Черноморец във варна!

Въпросното гнусно место се намира в Бургас, явява се нещо като продължение на морската градина и още веднъж доказва, че нас бургазлии ни управляват прасета и папури. А и още нещо: SOS -- селянинът си остава селянин!

Този кът наистина беше направен с пари от фондовете и естествено, че като не се поддържа се стига до разруха. Проектът за това място беше съвсем друг, но предишната община -- на Йоан буквално го открадна от един от кандидатите в конкурса. И естествено след това построиха само 5% от него -- неграмотно. Обаче стига с тези обобщения -- не са всичките "папури" -- имаме страхотен кмет сега. Гледайте напред и работете умно!

Гледки като от последната снимка са често срещано явление и в града. Подобна е гледката и от терасата на квартирата ни -- дърво, накачулено с всякакви "изненади" :( За съжаление повечето хора не пазят природата, а само мрънкат че е мръсно и неподдържано.

П.С. Снимките от преди 2 години са суперррр :)

Много добри снимки, но тази с моста направо не мога да повярвам, че не е обработвана с Фотошоп?

Затова нищо не заслужаваме. И тази кочина ни е много даже!

Не е вярно, че нищо не заслужаваме. Просто преди да "точат" пари за изграждането на такива места, трябва да се погрижим за т.нар.фактор "човек", който ще ги посещава т.е. да изпратим наркоманите и алкохолиците на принудително лечение, обаче пък като се замисля наистина не знам как трябва да постъпим с простаците....?!? Хм !