Мъгливите гори на Балкана

Фотописи 26.06.2010

От хижа Хайдушка Песен поехме нагоре. Облачността се беше излегнала на билото и някъде на 1200 метра височина постепенно започнахме да навлизаме в царството на мъглата.

Kozya Stena

Маршрутът за хижа Козя Стена минава плътно до границата на едноименния резерват. Вятърът неспирно шуми в листата, поскърцват стъбла.

Kozya Stena

На билото видимостта е не повече от 10 метра, порива е ураганен. Няма изглед облачността да се разсее, а имаме още половин ден на разположение. Решаваме да отскочим до Ехо и да нощуваме там. Вятърът ни замеря с ледени пръски, на всяка крачка в обувките ни се изцежда по литър вода, движим се в транс по отвесните планински склонове.

Малко преди Ехо вятърът беснее с пълна сила, излива се порой. За щастие вече сме на топло в хижата и пием чай по долни гащи, докато панталоните и обувките ни се сушат край печката.

Kozya Stena

Сутринта мъглата си е все там, а вятъра все така продължава да беснее. На връх ушите отклоняваме по кратък, но лошо маркиран маршрут. Облаците лакомо се облизват във вековните старопланински гори.

Kozya Stena

Силното течение, макар и да беше плитко, ме завлече и моментално се озовах в реката в хоризонтално положение. Успях бързо да изляза, целия вир вода.

Beli Osam
Всички снимки GPS маршрут
Ключови думи

България гора екопътека мъгла пролетен пейзаж резерват Козя Стена река Бели Осъм Стара Планина Централен Балкан

Коментари

wow!
Само мога да ти завиждам.

Страхотно преживяване ще да е било, радват ме хората, които харесват фотографията и природата =)

Тази с охлюва е супер забавна :) Приятно ходене, макар че тази пролет по Балкана не знам дали са се събрали десетина нормални дни.

TI SI IZROD V DOBRIA SMISAL NA DUMATA.KAK GI PRAVISH TIA SNIMKI NE ZNAM AMA SI NAISTINA DOBAR,I MOLIATE PRODALJAVAI DA SI SNIMASH SAS SARCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))