Акин

Фотописи 17.09.2008

Септември е подходящ за следобедни разходки по наскоро запустелия морски бряг, а скалистите места, като нос Акин, превръщат скитането във вълнуващо занимание.

Akin

Вървя по дългата плажна ивица на залива Врамос, заключена между носовете Атия и Акин. Без летовниците е пусто и тихо... вятърът е пораздухал боклуците. С наближаването на извивката преди носа се отбивам до нахвърляните в морето скали. От тук започва и нос Акин, който все още е със забранен достъп, заради бившата казармата разположена на него.

Akin

Продължавам разходката си по "свободния" бряг, където се показва още едно рибарско пристанище. Първото малко препятствие не ми позволява да продължа покрай скалите и трябва да прекося отгоре. Здрачава се и решавам да оставя обиколката на носа за някой друг облачен ден. Талянът очаква своите верни нощни гости от дълбините. Корморан е заел почетно си място на вечерната трапеза.

Akin

Морето е отвело старо дърво до поредната му спирка на скалистия нос.

Akin
Всички снимки
Ключови думи

България залез залив Вромос море морски пейзаж нос Акин южно крайбрежие

Коментари

Ей това е много красиво и много хубаво ми изглежда. Никога не съм ходил на нос Акин, но с удоволствие бих изкарал един нощен плаж там.

"Роботния" ден го барни :)

Красота

Позновательная информация, пополнил свой богаж знаний.

Какъв е този район дето е бил казарма пък е забранен все още? Нали е в минало време?

Военните още го стискат и не го дават. Дори не са разчистили ПВО установките от там.

Много красива фотография!!!

Е, ако са онова ракетното до село Черноморец става дума - няма и да го дадат. Абе, що не взема да проверя къде точно е нос Акин, а? :)

Е точно това е. И трите носа до Черноморец са окупирани от военните, местните реват да им ги върнат, ама кой знае кога ще стане.

Прекрасни фотоси

и добре че не ги връщат, иначе досега там да е станала още една строителна площадка, много грозни неща му се случиха на това море последните 10 години.