Лавина от прозорци

Фотошоп има навика да ме изненадва приятно с ненадейно изкачащи Help прозорци. Причината е бъг, който решава че трябва да ми помогне, като избирам цвят от палитрата, когато е отворен панела със стилове. Тъй като съм свикнал, реакцията ми е светкавично да угася пожара с поредица мълниеносни натискания на бутона Esc в комбинация с Cancel и Alt+F4. Вчера това не помогна. Един от обектите във файла върху, който работих се нуждаеше от леко градиентче, с подходящ цвят, но изглежда реакцията ми този път закъсня с няколко микросекунди и лавина от IE-прозорци заля бедния ми компютър. Докато блъсках обезсърчен върху клавиатура, прозорците изкачаха най-спокойно, гигабайтеца RAM се пръскаше по шевовете, хард диска стържеше, фотошопа заби, TaskManager-a не отговаряше на повикването ми, а бутона Restart ревеше "Натисни ме". Не го натиснах, защото щях да изгубя всички промени по работния файл. Единственото, което можех да направя, беше да гледам обезкуражено броя на постоянно нарояващите се прозорци 11, 12 ... 25 ... и така до 41. Задоволен от навременната помощ на фотошоп, затворих 41-те прозорeца и продължих работата си.

4 Коментара

1.
userpic

При мен се получава само на кракнатата версия…

Евгени - откраднал съм днес от сайта ти едни бутончета… :)

http://hb.cult.bg/Anuk/ - щракай по галерииките и ще видиш… - е малко съм ги попроменил де… :)

2.
userpic

Познато. :( Аз не съм стигал чак до 41 прозореца. Като видя, че започват така да се отварят прозорците просто спирам да цъкам където и да е във Photoshop. Като се отворят 4 - 5 прозореца ги затварям и продължавам избора на цвят. До сега така съм се спасявал от забиване.

3.
userpic

Баси бъга… На кой Фотошоп го правиш това и дали е пълно препродуцируемо проблемче, че ми е интересно да тествам?

4.
userpic

На Photoshop CS, но го прави и на предната версия. Появява се неочаквано и непереодично. Графилците също са обсъждали този проблем.