Руски рок

Както обещах, над 2GB тежък и лек руски рок от 80-те до днес, са вече онлайн и са свободни за теглене от почитателите на тази музика. За по-голяма достъпност, съм качил mp3-ките на ftlbg.com/mp3cop/ и круиз.дата.бг. На дата.бг лимитът ми е съвсем изчерпан. Пише, че ми остават –2.60KB, така че там съм качил само по-твърдите банди.


Круиз
Ветераните на руския рок. Освен пълната дискография на групата, тук е и легендарната банда на Валерий Гаин Kruiz-1, която придоби невероятна популярност по целия свят, но почти няма нищо общо по звучене с истинския Круиз.

Ария
Титаните на тежкия (руски) рок. Всички албуми на групата от 1985 до 2003 година, плюс един лайв и един сборен с неиздавани парчета. Има и два солови (по-скоро дуо) албума — „AваРИЯ“ и „Смутное время“. Разбира се, тук е албума от 1987-а, който се изкупуваше като топъл хляб тогава — „Герой Асфальта“. Придружил съм с обложка всички албуми.


Черной Кофе
През онези далечни години Черной Кофе се разпространяваха единствено на касетки. Внушаваха огромен респект към mother Russia.

Мастер
Единственият им албум, който си заслужава вниманието е първият им такъв от 1987 година, който дори е с няколко кавъра на Ария. Тогава, това си беше чист траш и се слушаше под прикритие от тайните доносници на държавна сигурност.

Альфа
Макар и от времето на Круиз, тази банда остана неизвестна за мен.

Кино
Това е наистина уникална находка. Доколкото знам имат нелека съдба в Съветска Русия. Жанрът е нещо смесено между Нова Генерация и Клас.

И още две банди за разтуха — Аквариум и Машина Времени. Дискографиите им са доста обемисти, така че съм се ограничил да кача само най-доброто от тях.

Толкова от мен. Ако някой се сеща за други руски банди от този период, нека бъде така добър да остави коментар.

7 Коментара

1.
userpic

Наутилус помпилиус и Бригада С също не са за подценяване, особено Наутилус помпилиус :)

2.
userpic

Да имаш Наутилус?

3.
userpic

Нямам, но скоро ще дръпна каквото мога.

4.
userpic

Аз имах 2 аудио диска преди време, но ги върнах а емпетройките ми изчезнаха при поредното затриване на файловата ми система, сега имам няколко парчета на концерт.

5.
userpic

http://nautilus.data.bg/

Има почти всичко на Наутилус

6.
userpic

super ;))

7.
userpic

Абе… търся нещо на група БУЧ… руска е… един френд миги препоръча… между другото - ако имате адреси на руски фтп-та за дърпане - дайте ги… плс