Фотоъпгрейд

Шум в главата 06.06.2008

След три години вярна служба и хиляди хубави снимки канончето се оттегли в заслужена пенсия.

Неговото място зае по-големия му брат Canon 5D с чифт нови "L" обективи Canon 24-105mm f/4L и Canon 70-200mm f/4L. На въоръжение постъпиха и няколко Singh-Ray ND graduated филтъра - 2-step Soft, 3-step Hard и Reverse 3-step, които се захващат с Cokin "P" Holder.

Всичката тази железария ще се помещава в раница Lowepro Primus AW, а на гърба и ще дежури статив. Раницата вече е изпитана в дълъг планински преход, а тези дни ще пробвам как е с новия байк Specialized Hardrock.

Желаещият да закупи фотоапарат Canon 350D втора ръка, в отлично състояние, заедно с комплект обективи да ми пише. Ще получи специална отстъпка и бонус филтри, раница и др.

Коментари

Малиййй, си са оял зверски, особено с тия L джамове... Ша кайш, че имаш татко поп и е Задушница! 5Дто ново ли е или втора ръка? Аз дебна за MkII, ама преди края на годината май няма да го видим :(

Е...

Фуууулл... съвсем др. работа от онова 40Д дет го споменаваше... :о)

Честито...

Чистак нов е апарата, от Щатите ми го донесоха, че тук е мноо скъп. Мислех и аз да почакам за MkII, но заради някакви дребни благинки не си заслужава. Този ще ми върши идеална работа, щом досега се справях с 350-то.

Бързо се отказах от 40Д, фулфрейма е истината.

COOL

Каква работа върши тоя Reversed 3-step филтър. От сайта на Синг Рей нищо не разбрах.

Адаш, тоя филтър е за зелези и изгреви, когато светлината до хоризонта е по-ярка от тази над него. Затова горе градиента е от светло към тъмно.

Привет!

Впечатлен съм от работата на GND филтрите. Като човек с опит с тях би ли споделил оптималния вариант на пропускливост на тъмната им част. У нас на първо четене попаднах на B+W Graduated ND 0.3-2X филтър. Предполагам това 2х означава 2 пъти намалено количество светлина?

Поздрави!

Николай, 2х значи че експозицията е отместена с минус 2 стъпки.

Покрай тебе се запалих по тия филтри. И никак не съжалявам. Най-добрата ми инвестиция. Ефекът е невероятен и спестява чудовищи усилия пред компа. Ако имаш да покажеш и ефекта от Reversed 3-step, че нещо ме възпра цената от 120 дойлерчета.

Виж "тук":/seen_in_my_camera/sunset_chronicle/, повечето са с този филтър.

А аз имам въпроси за раницата :)
Как успя да направиш такъв преход с тази малка раница?

Филип, не е толкова малка колкото изгледжа. В нея освен фоотапарат с три обектива, филтри и други такъми събирам спален чувал, палатка, полар, малко дрехи за прехода и храна за 2-3 дена. Страшно удобна е и благодерение на външния джоб може да се разшири двойно.