Раздяла с Панорамио

Шум в главата 03.05.2011

Бях един от първите, които започнаха да позиционират снимките си в Панорамио. Това започна през далечната 2006-та година и завърши в началото на 2011-та.

Панорамио ми предостави възможност да показвам снимките си пред неимоверно широка аудитория - повече от милион разглеждания годишно.

panoramio.jpg

Коментари

nice!

жалко е, наистина. аз за пръв път попаднах на твоите снимки там.
но е и факт, че масово се злоупотребява с аксиомата "щом е в интернет, значи е безплатно".
успех!

кажи си направо че искаш пари, какво овърташ

Още вчера забелязах, че снимките ти ги няма ...
Надявах се да е някакъв бъг, но явно не е.
В крайна сметка всеки има право сам да реши как да разполага с плодовете на труда си.
Ти си взел своето решение и аз го уважавам :)


Р.S. Личице, и ако иска пари какво? Я стига, интернет не е разграден двор.

Съвсем откровено съм си мислил отдавна, че твоите снимки и на такива като теб нямат място в тая система Панорамио. Такива помии съм срещал там дето излизат на първа линия, че свят ми се завива! Никакъв контрол! Минавало ми е през ум да кача един кенеф на мястото на Народното събрание, но ми дожаля и се отказах! :)

Успех и давай напред!

Мнее, лошо решение :) качвай си снимките с малка резолюция и с огромно лого по диагонал или по-средата , но ги качвай все пак, защото Панорамио е един прекрасен проект, чрез който всеки може да обиколи света виртуално.

Е, не! Ще се загуби хубостта на гугъл ърта.
Предлагам наистина да действаш както е предложил Наско. Предполагам, че снимките в панорамио са ти докарали стабилна част от клиентите купуващи снимки.

А за агенциите и другите крадящи предлагам да си наемеш адвокат, който да ги лекува наред. Като ги глобят/осъдят няколко пъти ще разберат какво значат ония думички за лиценз на снимка, които ги има и в панорамиото.

След като бъдат обучени по тоя начин за последствията, с кеф ще дадат 6 или 10лв на снимка с такава резолюция, вместо да си губят часове/дни в съда, да плащат разноски и смешни глоби и да се водят редовно осъждани.

Заеби тва Порнорамио! Чудесен сайт, галерия и фотобанка имаш, не ти трябват тия спамъджийски истории. Даже се изумих, че толкова време устиска...

По-скоро ще спра да качвам снимки в сайта ми, от колкото в панорамио. Все пак благодарение на този сайт започнах да снимам, макар че сега вече е преебан благодарение на тъпите фотографи с 10 страници коментари за най-обикновени снимки....

Слагай им по един голям и мазен уотърмарк на снимките на панорамиото и няма да ги гепят...

..коментарът ми е провокиран от последния "странен" пост на Е.Д.

Към Е.Д.
Панорамио несъмнено е най популярния сайт за фотография(не професионална). Ти беше вероятно първият, във фафоритите на 99.99% от регистрираните от бг. На много малко от тях обърна внимание, дори и общо.
По въпроса за парите,дават ги в съда, някой вече го каза! По въпроса за кражбите-доказват се там,но...липсата на EXIF информация на качената снимка е много друг въпрос???
- това възпрепятства доказването на авторство
- не помага на колегите..?
- създава съмнения за произхода на техниката..и т.н.

---това са само хипотези...не обвинения!

В заключение бих казал.че фотограф с твоя талан би направил същите снимки и с GSM!!! и най важното е хващането на момента,светлината и подчертаването на идеята!!
Решението то ти не ми е много ясно, но вероятно правилно!!
На добър път!!!

Полетата на EXIF-а лесно могат да се фалшифицират. Освен ако в близкото бъдеще не измислят EXIF, който да се сайнва и то още от апарата. Или да се сайнва цялото .jpg.

Евгени, кога да очакваме раздялата ти с evgenidinev.com? :D :D :D

Всеки автор на снимки има право да взима такива решения с плодовете на своя труд!

Според мен изчезването от Панорамио не е добре. Това е още един път към теб. Можеше да оставиш една страница със снимки и под тях в коментар да оставиш препратка към сайта си.
Аз също не се занимавам вече с Панорамио НО страницата ми си стои с препратка към Българският календар, който се опитвам да разпостранявам -
http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
Помагайте!

Евгени, за мен ти си № 1 фотограф в България !
Където и да публикуваш прекрасните си снимки, целият свят ще ти ги гледа... Желая ти здраве и още хиляди приказни места и моменти, които да заснемеш ! Желая ти никога да не губиш вдъхновението си, защото си роден с талант, който ни радва нас, обикновените /тъпи/ фотографи-любители.

Пожелавам ти Весела Коледа и Щастлива Новата 2012 година !!!!!!

Евгени, за първи път видях твоите снимки в Гугъл Ърт и оттогава съм пристрастена към сайта ти. Благодаря за всичко което споделяш с нас, с или без Панорамио

А нещо лошо ли е да иска пари за трудът си.
Евгени продължавай все така да радваш с пейзажите си :) имам много да уча от теб :)