Моето място в България

Шум в главата 02.09.2009

Върви ми да печеля награди от конкурси с подобни заглавия - Моят град в Европа, Моето място в България. Журито хареса тази снимка от яз. Голям Беглик, с която реших да участвам в последния момент.

McDonalds photo contest 2009 - Evgeni Dinev

След като пиара се обади да ми съобщи, че съм сред тримата номирани се опитах да отгатна кои ще са другите двама. Първо място заложих на уникалната зимна снимка от заслон Кончето на Иван Пастухов.

McDonalds photo contest 2009 - Ivan Pastuhov

Сметките ми излязоха криви, защото първото място зае детска площадка на плажа от Николай Тодоров.

McDonalds photo contest 2009 - Nikolay Todorov

Убеден бях, че място ще намери и този майсторски кадър на Димитър Варушев.

McDonalds photo contest 2009 - Dimitar Varushev

Третото място, обаче, отиде за Панайот Савов и неговата класна стая.

McDonalds photo contest 2009 - Panayot Savov

Ясно личи, че в критерия за избор на трите снимки е било заложено те да не бъдат от една категория

McDonalds photo contest 2009

Коментари

Тъкмо вчера и аз минах по моста и щях да те поздравя. Само с тази снимка ли участваш? Имаше хора с по 2-3 снимки, очаквах да видя повече от твоите. Поздравления!

Мерси! С три участвах, но останалите две дори не минаха първоначалната селекция.

Първо място за черно бяла снимка, и то на предмети правени от хора? Не мисля, че това е справедливо сравнение, природа и социалните мотиви би трябвало да са разделени, така виждаме манжа с грозде.

Снощи минах оттам и щях да ти пиша поздравления. Много е хубава снимката, а и понеже досега бях виждала твои кадри само на монитора, сега ми направи още по-голямо впечатление.
За двете снимки, които си харесал и аз се чудех защо не са номинирани, особено Бурята над Пчелина, която май ми е най-любимата снимка от изложбата. Но пък първото място ми харесва. Не знам аз дали бих я сложила на първо, но снимката е интересна и нестандартна, пък си е и типично нашенска :)

И от много бързане да си кажа и аз мнението си сбърках името... :(

Честито, наистина си уловил доста добър кадър.
Има уникални снимки от този конкурс.

И аз вчера минах. Въпросната снимка ми направи голямо впечатление, най-вече заради цветовете. Много е красива, поздравления =)

Здравейте, вчера гледах изложбата и ми хареса едно място, искам да знам къде се намира. "Водопади в Рила" на Анелия Димова. Много ще радвам да ми пешете къде е и да отида да го видя на живо.

Няма спор, че е хубава снимката. Мен ме дразнят легените или каквото е там на мостчето но изглежда че се връзват с новото и заглавие :)

А на изложбата внимателно огледах снимката и много ме впечатли липсата на всякакъв шум, даже и в съвсем черните участъци - това от фулфрейма ли е или е допремахнат в обработката?

Това му е хубавото на 5D-то, че не вкарва много шум в тъмните участъци. Пък и аз се старая да бутам хисотграмата максимално надясно, именно заради това.

Ако питаш мен, кофите придават насторение на снимката.

фотосът е страхотен! поздравления :)