IE5 в кошчето за отпадъци

Шум в главата 04.02.2005

От днес официално спирам поддръжката на сайта за IE5 браузъри.

Според статистиката, от началото на годината едва 4,35% от хората влизат с такива антики. Интересно е, че броя на посетителите с по-ранни версии на Firefox от 1.0 е по-висок с 0,4% от тези с IE5+. Феновете на Opera 7 са сравнително малко, около 2,5%, така че за разлика от скоро очакваната версия 8, също спирам да им обръщам внимание. Засега превес взима IE6 и съотношението, спрямо конкурента му Firefox 1.0 e 42/37%.

Коментари

Ей, бравос! Такива решителни дейности са нужни! И прочие подкрепящи приказки!Пък току виж като не се налага да пишеш повече хакове ти остане някой ден ред за ОНАЯ работа дето говорихме :)

Ама съм ехиден... Ми такъв съм си...

Гледам, че си освежил дизайна. :) Браво, но при мен на Firefox 1.0 се получава едно такова разместване:

http://www.bgdev.org/ivo/evgord_bug.gif

И при бутона Archive вдясно става така.

Дано съм помогнал. :)

Мдам...

... след няколко теста разбрах, че машина на която върви IE5, ще върви и IE6... и то почти без да се почувства разлика... дори и във wine(winehq.com) не почувствах сериозна разлика в работата на двата браузъра... при това на слабичка машинариика...

Иво, браузъра ти е кеширал картинките. Направи един рефреш и ще се оправи.

Иначе в IE5, основния проблем освен бокс модела, е повторението на фона. Съвсем отказва да го повтори по вертикала, ако картинката е от рода на 1?Х px. Ако вместо 1px височината е над 20px се справя с положението.

Как мислиш, дали не би било добре да изясняваш на IE5 потребителите, посещаващи сайта ти, макар и малко да са те, че браузърът, който използват е остарял и би било по-добре за тях да го подменят с нов?
Това наместо леките отклонения във визуализацията на някой елементи.

Ако можехме и от IE6 да се откажем ...

Ние вече сме се отказали :)

Е, да, но иди кажи на купищата хора с IE, че имало много по-добър браузър, пък IE не показвал добре сайтове правени на CSS... И аз съм се видял в момента в чудо с тази съвместимост, но поне на IE 6 и FireFox 1.0 го докарах да е точно, а за Opera и Netsape не ми се мисли.

П.С. Специални благодарности на Евгени за статията как се прави CSS RollOver. Много ми послужи и стана чуден кода. :)

В Opera8 се вижда както във Firefox 1.0.2
Само дето в Opera ми е по-лесно да зумвам, че си извадих очите на 1280х960 ако не zoom-на...
Растеризира се, но очите ми са по-важни :)