Язовир Ясна Поляна захранва с питейна вода всички селища на юг от Бургас. Въпреки специалния му статут на санитарна зона води класирането на най-мръсните водоеми. По всички черни пътища към язовира, направени от рибарите, са поставени табели забраняващи навлизането в неговата зона. Поради ниското ниво на водата през есента, изобилието от боклуци е още по-голямо, освен бирени бутилки се срещат метални тавички, телени касетки и какво ли не още.

Язовирът е разделена на един малък и един по-голям ръкав. По-големият, който е по-труднодостъпен, отива на юг към Странджа, а по-малкия е целогодишно барикадиран от гладни рибари.

Обикалянето около язовира е особено трудоемко заради множеството малки и стръмни ръкави, които са прекалено уморителни за заобикаляне.

Големият ръкав на язовира.

yasna polyana

Професионални рибари. Каравана с палатка, джипове, няколко стойки за въдици, лодка...

yasna polyana

Тук есента пристига по-късно.

Язовирът е изцяло скрит в Странджанските гори. При нормално ниво на водата само короните на тези странни и присъщи за язовира дървета (храсти) се подават отгоре.

Красива Странджа! Харесват ми снимките. Лъха меланхолия, но за Странджа през есенно -- зимният сезон е нормално. Това ми е любимото време за тази планина.

Малии, потресаващо е това HDR. Направо ме побиват тръпки!

Кажете каква риба има.

Не лош язовир, но и трудно достъпен. Посещавайки го миналото лято там улових 2 шарана по 1,5 кг, които върнах обратно и каракуди с тегло по 300--400 гр. Направи ми впчатление, че има и бракониери които най-безцеремонно замятаха мрежи посред бял ден непритеснявани от никого. Жалко. Ако имам възможноста пак ще отида на риболов на този красив язовир, но ако не пазим чистота по бреговете и прилежащите зони ще заприлича на истинско бунище!

Тази седмица ще ходим там за риба. Мястото е страхотно!

Има шаран, толостолоб, уклеи, костур, амур, сом...?
И страшно много раци.

НЕ ИЗОБЩО ХУБАВ, ЦЕЛИЯ Е В ТРЕВИ И ХРАСТИ.

за три дни не хванахме ни6то голямо само уклей трудно достъпен е и за 2010 6те бъде категорично забранен риболова на този язовир

Как няма да е забранен като само се браконерства
Една седмица чистихме бреговете на язовиря и неможахме да ги почистим
Язовиря го направиха къмпинг
Аз съм от Яана Поляна и язовира ми е много свиден

ima oshte mnogo raboti za koito si zaslujava da doidete otnovo i da snimate