Няма нищо по-хубаво от лошото време гарнирано с порция изненада. Само този, който не е изпитвал тази максима, не знае колко истина има в нея. Най-лесно може да се тества в Стара Планина, където времето се променя на 360 градуса за минути.

Слънцето щедро напичаше докато се изкачвах към скалния феномен Пеещите скали. Някак подозрително големи мрачни облаци надвиснаха над тях малко преди да ги приближа.

В югоизточна посока небето притъмня. От време на време снопове светлина рисуваха фигури по зелените хребети.

Краткотраен слънчев портал се отвори над Пеещите скали и същите тези снопове светлина озариха околността в божествен блясък. Неподправена, чиста до съвършенство, картина изплува пред смаяните ми очи.

Гръмотевичната буря, тихо се промъкваше на запад, където се водеше ожесточена борба за надмощие между земята и небето.

От другата страна, над ждрелото на река Габровница, купести бели облаци, намекваха показно за проливен дъжд.

В посока на залязващото слънце небето се възпламени. Заваляха златни лъчи.

Бях като хипнотизиран. Не усетих как онази буря се е пременила в подмамно красиви огнени лъчи, заобиколила ме е и се носеше право към мен. Ударих го на панически бяг, когато цялото небе се изсипа отгоре ми, без ни най-малко състрадание. Оглушителни мълнии пронизваха сгъстения въздух, а между гърма и проблясъка дори нямаше забавяне. С ужас осъзнах, че се намирам в самия епицентър на стихията и мога да се надявам единствено на късмета си, преди следващата светкавица да се стовари отгоре ми.

Поуспокоих се когато наближих гората. Циклонът измести центъра си и вече не бях в опасност.

Няма нищо по-хубаво от това да се окажеш в периферията на лошото време. Можеш да прогизнеш до кости, можеш да бъдеш отнесен от гръм, но с кураж и доза късмет получаваш неповторими емоции, които не могат да се купят или откраднат.

http://evgenidinev.com/seen/singing-rocks/

Posted by Evgeni Dinev Photography on 18 юни 2015 г.

Невероятна история!От известно време се учдвах на хора , които се разхождат с фото апарати и снимат всичко , което им попадне.Чудно ми беше какво изпитват толкова , какъв вид задоволство , от снимките които бяха направили някъде на нещо или някой ...Но сега след като разгледах вашата работа - имам в предвид фотоси - останах очарована!Тази разходка - представена във снимки и разказана по този невероятен начин - БЛАГОДАРЯ с големи букви , защото ми отворихте сетивата за ново удоволствие или вид наслада , за която дори не съм предполагала!

Планината е магическо място, такава мистичност и красота строи от всяко малко движение на природата - пронизващ слънчев лъч, първи капки дъжд, всичко те кара да настръхнеш и да се почувстваш малка част от всичко това. Запаметил си по уникален начин своето преживяване, браво.

Уникални снимки! Обожавам планината. Хваща те за гърлото от тази красота в България. Благодаря за уловените мигове!

Прекрасни, уникални снимки на нашата Божествена природа!!! И преживяването е разказано чудно! Благодаря!