Преди да потегля, погледнах прогнозата - разкъсана облачност, точно каквато ми трябва. Когато пристигнах, в небето нямаше пукнат облак, а слънцето препичаше с пълна мощ.

Първият етап, в посока към Резово, изкарах почти на спринт. След изтощително десет километрово ходене в най-големия пек, наближих скалите до Резово. Отпих глътка вода, коремът ми се сви, догади ми се, зави ми се свят... За пръв път разбрах какво значи да се обезводниш.

Отпочинах и поех по обратния път в посока Синеморец, с по-бавно темпо. Брегът е надупчен от малки скалисто-песъчливи ивици, до които трудно може да се слезе.

Релефът се мени от тесни процепи до малки заливи.

Наближавам нос Кастрич.

След кльона се появява затънтен мини плаж.

Свалих обувки и топнах нозе в хладкото море.

При устието на река Силистар, преполових пътя.

Слънцето залезе, а все още остава доста път.

Подминавам поредното заливче.

Следват скали от вулканичен произход.

Живописно и екстремно преживяване е прехода по Странджанския бряг.

Интересна разходка и полезна информация :)

Евала, най-благите места по морето са южно :) Остава само да направят ГКПП и мост на Резово и да отворят плажа от турска страна... Хем голям, хем хубав, хем необитаем.

М/у другото троицата кози е страхотен кадър :)

За съжаление няма как да бъде отворен плажа. Там е разположена турска военна база...

Божествени кадри. Обичам и уважавам хората, които имат очи за красотите на природата. Невероятен усет за улавяне на божественото и неповторимото. Поклон

Хубави снимки и красиви места. И на мен винаги ми се е искало да се разходя по тези живописни краища, докато не са ги застроили.

Здравей, казвам се Милен Димитров, това лято планувам да направя същия преход но мислех да изкарам няколко дена заедно с жена си и да се порадваме на красивите плажове. Въпросът ми е дали там има някаква питейна вода или не. Моля те пиши ми по-подробно на milenspr@abv.bg ще ти бъда много благодарен

Уникални снимки по тази любима част от България!

Здравейте, четох, че в село Ново Паничарево има запазени нестинарски обичаи? Някой знае ли, дали се практикуват наистина и по кое време на годината? Благодаря предварително