Началото на юли е сезона на лавандулата, а както знаем, тя се отглежда най-вече в предбалкана. Без идея къде точно са тези полета, къде ще нощувам и какво ще снимам по изгрев, взех новия Фокус и отпраших в неизвестното.

Лилави поля се ширят докъдето стига поглед. В далечината слънчевите лъчи се борят с опърничавия характер на Централен Балкан.

Дочух свирукане. Пазачът на полето взе да се пени, че съм в частен имот и нямам разрешение да снимам. Беше излишно да губя ценно време в спорове. Престорих се, че си тръгвам и с бърза крачака се отдалечих към другия край на полето.

От години не бях минавал през възрожденските градчета в Средна Гора, като Копривщица.

Колоритна църква или по-скоро манастир в центъра на Панагюрище.

Хисаря, с известната порта "Камилите".

Продължавай на Юг към светилищата на мистичния Орфей :)

Благодаря за споделеният хумор и разходка. И тайно се надявам, че си заснел светлинните лъчи пронизващи измежду билата на Балкана и БЕЗ Форда .......

Евгени, Светлината очевидно те обича и е много щедра към тебе :)

Честито возило и честит рожден ден....да си жив и здрав и все така да ни радваш с фотописите си.
И на мен така ми се хуква неопределено, без посока с много време и фотоапарат така, но....не можееее :-)

Сърбят ме ръцете да се въззема на тази одушевена възторжена от България вълна на пътечественика и да инкрустирам още някой щрих към този поток от светлина. Тврде малко е да му стиснем ръка с топло БЛАГОДАРИМ, че има очи и сърце, отворени за тази красота и за това, че ни я подава с толкова любов!
Аз щях да му покажа табелата за Стартосел и едва след това към не толкова мистичния, колкото към уж митичния тракиец- душеведец. Да си спори който си иска за него - той е бил, е и ще си бъде тракиец . Та, нали тая древна Тракия е била ширната по цялото Беломорие до някъде из просторие на Мала Азия! Е, хайде, хайде да не го избия на опък национализъм!
На добър път пътешественико-фотограф и поет!

А какъв е този Фокус, че толкова много наблягаш на него? 10-дневен тест-драйв от мото-пфое?