След южното черноморие, където времето сякаш бе спряло, ден по-късно се озовах на северния бряг, в царството на ветровете.

Докато чаках Иван и Христо да пристигнат се отбих на Болата - малко закрито заливче на север от Калиакра. По трънлива пътечка, с ронливи камъни, се изкачих от северната му страна. Плажът вече е готов да приеме първите летовници, но в този горещ майски ден изглежда бях единствения посетител, който вместо да отмаря на сянка с халба студена бира, се потеше по околните чукари.

Събрахме се и поехме към причудливата защитена местност Тауклиман, намираща се в резерват Калиакра. Но каква е тази защитена местност в резерват, като от едната и страна е курортен комплекс от затворен тип Русалка.

А от другата някакъв частен имот.

Паянтова табела указва безсмислена мини еко-пътека от 50 метра, като за маркер, през два метра са бетонирани оранжеви колчета.

Следваща точка в нашия опознавателен маршрут е скалистия бряг на Тюленово и по-специално каменната арка.

Склоновете на Калиакра са покрити с килим от макове. За едва две седмици от годината тук е толкова живописно.

Вече от няколко години си мисля как ще снимам ветрогенераторите на Калиакра и скалите на Тюленево, но така и не отивам там...
За Русалка. Нали по новини писаха как сега вече трябва да пускат всеки до морето? Все още ли има бариери? (иначе този курорт ми е любим в БГ, или поне така беше преди 10г. когато бях там).

Суки! ))

Думи нямам. Много красиво!!!

страхотно, като поглед едновременно в бъдещето и миналото - Калиакра

Снимката на Киприята (скалния мост) в Тюленово е страхотна. Мога ли да я ползвам в сайта в малък размер.

Уникални фотоси от едно уникално място! Благодаря Ви, че сте описали и фотографирали моето родно място