Есента в Странджа идва мудно. Гората е пожълтяла едва-едва и като цяло не е много цветна.

В резерват Средока, буковете са с атрактивни корени.

От север резервата граничи с река Мечи Дол (Айдере).

Голям жълт лист е паднал върху покритите с мъх камъни.

Странджа е голямо зелено море, пронизано от реки. Близо до Петрова Нива, през гората се излиза на открита местност, с гледка към меандър на Велека. Необходимо е доста драпане през храстите надолу, за да се види целия.

Слънцето залезе, а с него се скриха и облаците. Небето придоби странно червеникав цвят. Усещането е, че съм единствената жива душа в радиус от километри. Някоя сутрин, когато цветната гора се покрие със стелещите се над Велека мъгли, пак ще бъда тук.

Като гледам снимките ми от миналата година, по това време гората беше доста по-шарена и есентта много по-красива. Ами ще чакаме )))

Zdraveite Evgeni,
Bih iskal da vi popitam tozi efect na vodata, da stoi kato "para" kak se postiga t.e. taka e zasnet kadura li ? I kak? Ili sled dopulnitelna softwere-na obrabotka se poluchava? Kak ?
Blagodarya

За този ефект, трябва да нагласиш фотоапарата да е с приоритет на скоростта, например 1 секунда. Ако нямаш статив със себе си, можеш да го сложиш на твърдо място и да пуснеш самоснимачката, за да не го разклатиш, като снимаш.

Стахотни снимки.Бих добавил само поздравления за автора.

Благодаря ви, че ми позволихте да се насладя на Странджа чрез вашите майсторски снимки-картини. Прекрасни са! И като композиция, и като изпълнение. Вие умело сте отрязали най-живописните места от пейзажа, за да ни поднесете фотокартините си. Поздравления от сърце! Мария Галишка-Владимирова

Evgeni, snimkite vi sa neveroyatni, kakto vinagi! Bravo!

Тоя меандър направо като ардинския, само че без чакъла..

Ха, долу по вашия край още чакате есента, а при нас вече зимата чука на вратата :)

Времето нещо се обърка. Ноември ще е истинската есен.

страхотни снимки както винаги :)