Тази година есента закъснява с десетина дена от обичайното и както винаги има с какво да ни изненада.

Припомних си буковите гори, из които съм бродил в Стара Планина. Отбих на познато място и се спуснах в царството на есента.

Ръмеше ситен леден дъжд и всичко беше пропито с вода. Нали съм приятел с лошото време, веднага се почувствах ободрен и готов за обичайните премеждия.

Вървях без посока. Така се озовах в дере, където буковете стърчат като колоси.

По пътя към Рибарица отново достигнах мъглата, която вече почваше да се разкъсва. В страни от пътя, като злато, блестеше папратово поле. Цветовете са сочни и пъстри благодарение на дъжда.

Като покрити с нежен воал от мъгла, горите в планинските склонове полека започват да се разкриват.

В селото вече грееше слънце.

Бабинци е живописно село, което сигурно само аз не бях чувал. За него няма табели, ако не знаеш че е там, все едно не съществува.

Пейзажът към Централен Балкан е величествен.

Селска идилия.

Околностите на Тетевен са живописни есента.

http://www.evgenidinev.com/seen/catch_the_fall/

Posted by Evgeni Dinev Photography on 1 ноември 2012 г.

Прекрасно! А Гложенския манастир ни е любим!
Благодаря за възможността да се насладя на тази дивна красота!

Евгени, уцелил си момента!!! Есента започва, страхотни кадри с мъглата, една лека забележка, забелязвам че в последно време 'поизпичаш' цветовете. Село Бабинци е перфектно за пейзажни фотографии, винаги цари някаква идилия там. Минах няколко пъти от там, покачих се и на връх Червен, малко по надолу по пътя за Тетевен е отбивката за пътеката. Някой път може да опиташ, от там също се разкриват чудни красоти. Успешен фотоулов и дано повали, да се понапълнят водопадите, може да се пробвам да поснимам на скоковете по екопътека 'Под пръските на водопада'.

Всеки път се наслаждавам на творбите Ви и осъзнавам че в мен се надига гордостта, че живея на тази прекрасна земя. Благодаря!!!

Още един вот за връх Червен. Еко пътеката почва от последния остър завой преди самото село Бабинци, и за около 1:30-2 часа се стига до върха-плато. От там се открива страхотна гледка както към Тетевен и първенците му (Хайдушката поляна, Петрахиля, Трескавец и Острич), така и по посока с. Рибарица и цялото протежение на р. Вит. Наумил съм си догодина да подебна от там пролетните мъгли по поречието на Вит.

Както винаги безупречен в снимките. :) За онези които рядко пътуват у нас е истинско удоволствие да разгледаме снимките ти.

Здравейте! Планирам пътуване до Централен Балкан точно заради този есенен пейзаж, и се чудя дали не съм го изтървал. Някой може ли да ми каже докога ще се задържи тази есенна приказка?