Лична класация на снимките от изминалата зима 2010-2011.

1. Изгубен в облаците

Нямах си идея какво ме очаква на Шипка, докато изкачвах стъпалата към паметника. След като излязох от гората, се озовах се на метри над облаците, а в далечината надничаше самотен връх.

2. Замръзнала гора

Един от най-тежките ми преходи тази година беше до хижа Мазалат, в ужасен студ и виелица. В това време, съвсем не ми беше до снимане, но не можах да устоя на замръзналата гора, потънала в мъгла.

3. Топове в снега

Докато слизах от Шипка, мъглата бързо се вдигаше нагоре и обвиваше в ледената си прегръдка снежната планина. Топовете бяха точно на място, за да запълнят кадъра.

4. Ледено докосване

Централен Балкан е прочут с променливото си време. Сутрин, ледените облаци постепенно се изкачват нагоре и щом докоснат гората, веднага я заскрежват.

5. Над ледената мъгла

Лъчите на изгряващото слънце едва докосват хълмовете. Минути след това и те потъват в мъгла. Къщурката, която се вижда, е била мандра на времето. Сега, е просто поредната рушаща се постройка.

6. Изгубения път

Троянски проход в мъгла и сняг. По пътя не само, че нищо не се вижда, но всичко е толкова бяло, че чак заслепява.

7. Полежан

Връх Полежан е четвъртия по височина в Пирин - 2851 метра. От него, може би, се разкрива най-хубавата гледка към високите части на планината.

8. Бузлуджа отвътре

Бузлуджа е култово място! Човек, който за пръв път я вижда, свиква трудно с нетрадиционната архитектура отвън, но влезе ли вътре остава безмълвен. Дори разграбен и разрушен, паметникът изглежда още по-култово. Сякаш създателите са предрекли съдбата му.

9. Храм "Пророк свети Илия"

Една от последните снимки в Стоилово направих на скоро възстановената църква свети Илия. Точно над нея облаците образуваха форма като на ветрило. Дали е заради дългата експозиция или божия намеса, не смея да гадая.

10. Хижа Мазалат

Излязох от хижата малко преди да се стъмни. Духаше страшно силен вятър, а температурата беше поне -20°C. Ръцете ми моментално измръзнаха и беше почти невъзможно да снимам на дълга експозиция. Вдигнах ISO-то до край, но пак ми трябваха няколко секунди, за да хвана светлината на газовата лампа от прозорчето.

Само един поглед стига за да се почувствам изгубена...

направо уникални снимки , много ми харесаха :):):) 10 / 10

супер!

Невероятни снимки!

Прекрасни снимки!Вълшебник!

Уникални снимки!Наслаждавам им се с голямо удовоствие!