Орлово око

Избрани снимки 14.07.2010

Орлово око е всеизвестната площадка на връх Св. Илия, край село Ягодина. Построена само преди година, тя се превърна в топ туристическа дестинация. След консултация за пътя с местните, се качих с личното МПС. Трасето е тежка категория офроуд. Тръгва от края на селото, в посока Триград, после извива към билото.

Докато в източна България се лееха дъждове, тук времето беше прекрасно. Знаех, че втора възможност за подобна светлина и облачност може да не случа, затова снимах на където ми падне - селото, площадката, планината..., с дългия обектов, с широкия. Десетина минути преди слънцето да се скрие зад хоризонта, бях в края на рампата. Красиви облаци, огрени в оранжево, бяха над самия връх, в посока към залеза.

Ключови думи

България, залез, здрач, летен пейзаж, планина, Родопи, село Ягодина

Коментари

Относно филтрите, не мисля че трябва да се отказваме от всички удобства на цивилизацията. Това е просто друг начин на изразяване.

Силно адмирирам раздела How to ... , а като решиш да направиш един излет с ученици , аз съм между първите записани. Купил съм си и палатка вече :)

Много красиво изглежда // направо е приказно ... :)

Не съм съгласен за трасето, тъй като и нощем може да се мине дори с малка лека кола.

Търпение, просто търпение и мисъл както при снимането. :)

Красота, да уловиш такава красота е направо божествено.

Наистина е божествено.

Гледам началната снимка и се възхищавам.

В момента изчетох за "Орлово око" къде се намира, площадката над скалите, разгледах снимки от Ягодинската пещера ... изумително красиво.